GuidePedia

0
IMG 3469
http://www.romfea.gr

Την τελετή του Εσπερινού στην Πνύκα, εις ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου,  παρουσία εκπροσώπων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας τέλεσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως (Πνύκα) συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη.
Στον Εσπερινό τον πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης με θέμα την ιστορική προσωπικότητα του Αποστόλου των Εθνών.
«Η τόλμη και ο δυναμισμός του θέτουν τα θεμέλια της Οικουμενικής Εκκλησίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης.
Στην εκδήλωση που καλύφθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, έδωσαν το παρόν οι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Κοσμάς, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο Αχελώου κ. Ευθύμιος.
Επίσης παρέστησαν Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, και ο Έξαρχος του Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βράβευσε τον Βουλευτή της Ρωσικής Κυβερνήσεως κ. Sergei Popov με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.
Αμέσως μετά, ο Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας και Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων κ. Αναστάσιος Νεράτζης, προσέφερε στον Μακαριώτατο ένα αναμνηστικό της συναντήσεως.
IMG 3441
IMG 3456
IMG 3460
IMG 3473
IMG 3476
IMG 3477
IMG 3493
IMG 3499
IMG 3503
IMG 3515
IMG 3519
IMG 3546
IMG 3566
IMG 3575
IMG 3584


IMG 3585

Δημοσίευση σχολίου

 
Top