GuidePedia

0
ant
ROMFEA.GR | Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, η τελετή της επίσημης έπαρσης της ελληνικής σημαίας επί του νέου ιστού, που τοποθετήθηκε στο φυλάκιο της γέφυρας Κήπων.
Στην τελετή συμμετείχαν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, αλλά και πλήθος πολιτών των γύρω περιοχών, οι οποίοι είχαν εκφράσει οι ίδιοι την επιθυμία να κυματίζει το εθνικό σύμβολο σε μια ακριτική περιοχή για να προσφέρει στιγμές εθνικής υπερηφάνειας και αγαλλίασης.
"Νομίζω ότι ο λαός μας, άρχισε να καταλαβαίνει ότι η οικονομική κρίση, είναι κρίση αξιών, είναι κρίση συμβόλων και είναι κρίση ιδεών", δήλωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.
Αναφερόμενος στην έπαρση της Ελληνικής σημαίας ανέφερε ότι "ένα σύμβολο όταν ίπταται και όταν προσβλέπει σ΄αυτό ο λαός μας, πρέπει τότε πάνω σ΄αυτό να συγκεκριμενοποιεί πάνω σ΄αυτό την ιστορία του, την παραδοσή του, την πίστη του και την επέκτασή του στο μέλλον."
"Χωρίς σύμβολα μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει! Τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας, είναι προβλήματα μιας μυωπίας πολιτιστικής", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top