GuidePedia

0

http://www.sigmalive.com/
Να κάνετε αξιολόγηση και στο nickelodeon.. Εκείνο δεν έπαιξε καθόλου Χ.Α.. Να του βάλετε λουκέτο επειδή βάζει παιδικά.. 

Μετά από ανοικτή επιστολή της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου προς την διεύθυνση του ΡΙΚ, σχετικά με την αξιολόγηση της είδησης για τη σύλληψη στελεχών της ΧΑ, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος ζήτησε διερεύνηση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ πλείστα τα μέσα σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και εξωτερικό πρόβαλαν ως πρώτη την είδηση των συλλήψεων των στελεχών στης Χρυσής Αυγής, εντούτοις το ΡΙΚ πρόέβαλε την είδηση στην 7η θέση του δελτίου.
Aυτούσια η ανακοίνωση της Ε. Χαραλαμπίδου

29 Σεπτεμβρίου 2013                           Ανοιχτή Επιστολή


Κύριο  Θέμη Θεμιστοκλέους
Γενικό Διευθυντή Ραδιοφωνικού
Ιδρύματος Κύπρου

Κύριε Θεμιστοκλέους ,

Δεν είμαι βέβαιη τί θα συνέβαινε αν ο  διευθυντής σύνταξης του ψεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων (28/9/2013) εργοδοτείτο σε ιδιωτικό σταθμό. Η είδηση για τις συλλήψεις των στελεχών στης Χρυσής Αυγής ήταν κύριο θέμα σε όλα τα κανάλια ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των κυπριακών ΜΕΓΑ, ΣΙΓΜΑ και Αντέννα. Στο ΡΙΚ μέχρι τις 20:34 ουδεμία αναφορά.

Το δελτίο σας είχε ως πρώτη είδηση τον Πρόεδρο στην Ομογένεια, ακολούθησε  το "Happy birthday mr president" και μια σειρά από ειδήσεις που τη δεδομένη στιγμή είχαν προβληθεί με λάθος προτεραιότητα, αφού η προσοχή ήταν επικεντρωμένη στις εξελίξεις στην Αθήνα. Κάποια κανάλια τις μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό. Και εύλογα αναρωτιέμαι: πρόκειται για ανεπάρκεια  ή για σκοπιμότητα;

Θεωρώ, ότι έχετε υποχρέωση διερεύνησης του θέματος. Γιατί στη μεν πρώτη περίπτωση θα πρέπει να μας πληροφορήσετε πόσα αμοίβεται ο εν λόγω διευθυντής σύνταξης, ο οποίος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει την κύρια είδηση και να την προβάλει όπως εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση  επισημαίνω, ότι το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ δεν μπορεί να γίνεται όργανο κανενός.

Ο κ.Καρεκλάς, ως ο άμεσα υπεύθυνος, αλλά και εσείς ως Γενικός Διευθυντής, οφείλετε στον κάθε κύπριο πολίτη εξηγήσεις για τις αποφάσεις του λειτουργού σας. Ξέρω, ότι οι πολιτικοί είναι επιφυλακτικοί να κρίνουν δημοσιογράφους ή κανάλια ίσως γιατί υπάρχει η απειλή της μαύρης λίστας. Ελπίζω, ότι έχουμε ξεπεράσει αυτό το σημείο προ πολλού. Όμως επιμένω οφείλετε εξηγήσεις σε αυτούς που καταβάλλουν και σε αυτούς που εγκρίνουν τόσα εκατομμύρια ευρώ για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και υπερασπίζονται το ρόλο της.

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Χαραλαμπίδου
 
Η απάντηση του ΡΙΚ
Name
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/67696#sthash.x5p2CdPG.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

 
Top