GuidePedia

0
bandaloiΜετά από ένα διάλειμμα που κράτησε μόλις ένα μήνα, έκαναν πάλι την εμφάνισή τους οι ιερόσυλοι που καταστρέφουν ναούς στην Κρήτη.
Στόχος τους, αυτή τη φορά, ήταν η εκκλησία της Παναγίας της Καρδιώτισσας στον Προφήτη Ηλία στη θέση "Ξερά Καρά".
Οι υποψίες στρέφονται σε άτομα αραβικής προέλευσης, μια και έχουν βρεθεί μηνύματα γραμμένα με κάρβουνο στη συγκεκριμένη γλώσσα.
Οι άγνωστοι δράστες, που και πάλι διέφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, έκαναν "γυαλιά - καρφιά" το εσωτερικό του ναού και κυρίως το ιερό, σπάζοντας, γκρεμίζοντας και βάφοντας ό,τι βρήκαν μέσα.
Όπως και τις προηγούμενες φορές, άφησαν στους τοίχους την «υπογραφή» τους με συνθήματα γραμμένα στα αραβικά.
Η Ασφάλεια Ηρακλείου ερευνά και αυτούς τους βανδαλισμούς, που συνδέονται με το μπαράζ καταστροφών και εμπρησμών σε εκκλησίες της Κρήτης που ξεκίνησαν προ μηνών.
Τελευταία «επίσκεψη» των βανδάλων ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι στα ξωκλήσια του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Παρασκευής τα οποία απέχουν μεταξύ τους 500 μέτρα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος και, αφού έσπασαν αρκετά στασίδια, εικόνες και διάφορα άλλα ιερά αντικείμενα, επιχείρησαν να τους βάλουν φωτιά με σκοπό να επεκταθούν οι φλόγες σε ολόκληρους τους ναούς.
Ευτυχώς, κάποιοι είδαν τον καπνό και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που επενέβη εγκαίρως για να σβήσει τις δυο πυρκαγιές, πριν πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top