GuidePedia

0
Φώτο: Εκ της Ι.Μητροπόλεως Πατρών | Κείμενο: DOGMA.GR
 Η ΠΑΤΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ Ε' :  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Με κατάνυξη γιορτάστηκε στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών η μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Γρηγορίου του Ε΄, ο οποίος κρεμάστηκε από τους Τούρκους, ανήμερα το Πάσχα.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επεσήμανε: «Σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη από Ελληνόψυχους και γενναίους ηγέτες, από Ορθοδόξους Έλληνες μπροστάρηδες που με αυτοθυσιαστική προσφορά θα οδηγήσουν αυτό τον λαό σε έξοδο από τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα στα οποία, ως μη ώφελεν ευρίσκεται».

«Καιρός να σταματήσουν τα πειράματα με τα ξένα και αλλότρια με την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας πρότυπα ζωής και διοικήσεως» πρόσθεσε ο ιεράρχης.

«Αν φτάσαμε σε αυτά τα χάλια, ως χώρα, φτάσαμε γιατί απεμπολήσαμε τις θυσίες και τα μαρτύρια όλων εκείνων, Κληρικών και Λαϊκών, οι οποίοι προσεφέρθησαν ως εθελόδυτα θύματα στο βωμό της ελευθερίας της Πατρίδος» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γρηγορίου, ενώ μπροστά στην προτομή του, στην πλατεία Παντανάσσης Πατρών, τελέστηκε δέηση και κατετέθησαν στεφάνια.

Να σημειωθεί οτι την γιορτή διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος των εν Πάτραις Γορτυνίων «ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄».










Δημοσίευση σχολίου

 
Top