GuidePedia

0
livinginthecity.gr
'

Ο Πάτερ Χριστόφιλος από τον Πύργο Ηλείας, είναι από τους κληρικούς, που θέλει να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας και κοντά στα προβλήματα τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, απο πολυ μικρή ηλικία, μόλις 7 ετών ονειρευόταν να γίνει κληρικός. Θυμάται πως κάθε Κυριακή που γύριζε από την εκκλησία του χωριού του, έκανε αναπαράσταση μόνος του, την θεία λειτουργεία όπου είχε παρακολουθήσει νωρίτερα. Σε ηλικία 19 χρονών χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας. Επίσης αναφέρει πως δεν ακολούθησε την ιεροσύνη για να αποκασταθεί επαγγελματικά αλλά για να προσφέρει σε Θεό και ανθρώπους.

Και για τον λόγο αυτό στα διάφορα μυστήρια που πραγματοποιεί αρνείται να δεχτεί τα χρηματικά ποσά που του προσφέρουν.

Παρόλο που λίγο αργότερα έχασε την μητέρα του, το γεγονός αυτό δεν κλόνισε την πίστη του, απεναντίας τον έκανε δυνατότερο και συνέχισε να κουβαλάει τον δικό του σταυρό αλλά και να βοηθάει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ο Πατήρ Χριστόφιλος προσφέρει μεγάλο καθημερινό έργο σε φτωχές οικογένειες, στην περιοχή της Πάτρας, του Πύργου, των γύρω περιοχών αλλα και από όπου του ζητηθεί βοήθεια.


Αξίζει να προσθέσουμε ότι τα Χριστούγεννα είχε κάνει πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, με την συνεργασία τοπικού καταστήματος, δίνωντας φαγητό σε άστεγους.

Το έργο του βέβαια δεν σταματάει εκεί. Κάθε μέρα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφέρει προβλήματα οικογενειών που οι ίδιες του ζητούν και κάνει έκκληση για βοήθεια, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να βοηθηθούν.

Επίσης έχει αποτρέψει ανθρώπους από την αυτοκτονία, έχει καταφέρει και έχει μαζέψει πολλές μπουκάλες με αίμα και έχει μοιράσει αρκετούς τόνους φαγητό.


Ο Πάτερ Χριστόφιλος συνεχίζει το κοινωνικό του έργο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ προσπαθεί καθημερινά να επικοινωνεί με όλους όσους του στέλνουν μηνύματα.

Για να  συνομιλήσετε με τον Πατήρ Χριστόφιλο πατήστε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top