GuidePedia

0

Του Γιώργου Χαρίτου

Δίχως τελειωμό η κατάληψη αναρχικών στην Νομική Σχολή Αθηνών, με αίτημα την απελευθέρωση του τρομοκράτη Ξυρού. Πλήθος καταστροφών σημειώθηκαν και εκτός της Σχολής. Ο Περίγυρος της Νομικής Σχολής βανδαλισμένος, αφήνοντας πίσω αμαυρωμένα αγάλματα ενδόξων ποιητών του Έθνους μας( Κωστή Παλαμά) γεμάτα με αναρχικά στοιχεία, έως ακόμα και τον αποκεφαλισμό άλλων αγαλμάτων. Μεγάλο μέρος της πλατείας όπου καλύπτοντας με μάρμαρο έχει γίνει παρελθόν. 

Έξω από την νομική σχολή έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές. Φοιτητές οι οποίοι απαιτούν την γνώση, απαιτούν το άνοιγμα της Σχολής τους, όπου κάθε δικαίωμα έχουν να κατέχουν. Φοιτητές όπου απαιτούν την μάθηση και αυτήν προτάσσουν έναντι της αμάθειας. Αλλά για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση μένει αμέτοχη, στρέφοντας το κεφάλι της από την αντίθετη πλευρά. Ο πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α μεταθέτει το πρόβλημα από εδώ και στο εξής στην Αστυνομία λέγοντας πως δεν γίνεται τίποτα.

Και στα υπό βανδαλισμό κτήρια έρχεται να προστεθεί o Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων πλησίον της Νομικής Σχολής. Ιερόσυλοι, και απολίτιστοι έρχονται να φθείρουν και να καταστρέψουν, για να χτίσουν πάνω στην καταστροφή το χάος τους. Να χτίσουν πάνω στην Αλήθεια το εγωιστικό μίσος τους. Όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες οι ιερόσυλοι φασίστες διέλυσαν το εσωτερικό της εκκλησίας, κλέβοντας το φιλόπτωχο ταμείο και το παγκάρι της εκκλησίας, καθώς και εικόνες ή άλλα σκεύη μεγάλης θρησκευτικής αξίας. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να μένει αμέτοχη, εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτη.

Αυτό άραγε πότε θα σταματήσει; Βέβαια το πρόβλημα βρίσκετε στην Ρίζα, δηλαδή στην συντήρηση, υπό του κράτους, των εκάστοτε κομμάτων, όπου εκμεταλεύονται και πολιτικοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, φτάνοντας στο σημείο να δίνουν πάτημα ή και αέρα σε αυτές της  φασιστικές ομάδες, να καταλαμβάνουν κτήρια δημόσια, και να στερούν την γνώση, την μάθηση από τους φοιτητές, οι οποίες καταχρούνται το δημοκρατικό δικαίωμα του ασύλου στο πανεπιστήμιο για να κάνουν κτήμα τους με την βία καταστάσεις όπου δεν τους ανήκουν.

Αναμένουμε να δούμε, τις καταστροφές που σίγουρα θα έχουν γίνει, εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, όσο εξακολουθεί η πολιτεία να μένει στάσιμη αν όχι αδιάφορη...

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή, θα έρθει ένα τέλος σε αυτό..





2260278.jpg
2260276.jpg
2260280.jpg

Δημοσίευση σχολίου

 
Top