GuidePedia

0
romfea.gr

240


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης



Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβη σε σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα πραγματοποιήσει έρευνα για επαναταφή των οστών των παιδιών (Αλεξίου και Μαρίας) του Τσάρου Αγίου Νικολάου Β΄.

Στην ομάδα του Πρωθυπουργού συμμετέχουν στελέχη υπουργείων, ομοσπονδιακοί υπάλληλοι της ρωσικής Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr τα οστά των παιδιών φυλάσσονται σε ειδικό χώρο στο Κρατικό Αρχείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τα οστά της Τσαρικής Οικογένειας (εννέα στο σύνολο) ανακαλύφθηκαν τον Ιούλιου του 1991 στο Αικατερίνμπουργκ από ρώσους αρχαιολόγους.

Τον Ιούλιο του 1993, ερευνητές του εργαστηρίου του Όλντερμαστον (δυτικό Λονδίνο) δήλωσαν πως είναι "κατά 99% βέβαιοι" ότι τα οστά που ανακαλύφθηκαν το 1991 είναι πράγματι αυτά του Τσάρου Νικολάου Β', της συζύγου του Αλεξάνδρας και τριών εκ των θυγατέρων τους. 

Όμως οι τέσσερις άλλοι σκελετοί λένε ότι ανήκαν σε ανθρώπους που εργάζονταν για τη βασιλική οικογένεια (στο γιατρό της και σε τρεις υπηρέτες).
Στις 29 Ιουλίου του 2007 κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών 70 χλμ νότια από το πρώτο σημείο, ανακαλύφθηκαν οστά ακόμα δύο ανθρώπων που λέγεται ότι ανήκουν στα παιδιά Μαρία και Αλέξιο.

Η εξέταση DNA που διενεργήθηκε το 2008, επιβεβαίωσε ότι τα οστά ανήκουν στα παιδιά της Βασιλικής Οικογένειας.

Ο Διευθυντής του Κρατικού Αρχείου της Ρωσίας έχει επικυρώσει την αυθεντικότητα των οστών της βασιλικής οικογένειας, που είναι θαμμένα στον Καθεδρικό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη, ενώ για το θέμα της επαναταφής των οστών των δύο παιδιών, πιστεύει ότι καταλυτικό ρόλο θα έχει η θέση της Ρωσικής Εκκλησίας και του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου.

tsariki oikogeneia

Δημοσίευση σχολίου

 
Top